Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.
Wednesday, February 10 • 12:40 - 13:20
Teknologier benyttet for å endre en bransje fra innsiden

Shippingbransjen er en gammel og ærverdig bransje med rike tradisjoner. Varer har blitt fraktet på verdenshavene og elvene våre i årtusener. Sett i dette perspektivet er den dataalderen vi nå lever i, forsvinnende kort.

Mulighetene som ligger i bruk av data er store, men har ikke vært godt nok utnyttet i denne bransjen. Dette er utgangspunktet for en rekke prosjekter i regi av Klaveness.

Effektiv bruk av moderne teknologi gir helt nye muligheter for å skape merverdi for Klaveness’ kunder. Redusere kostnadsnivået, og ikke minst sikre effektiv utnyttelse av skipsflåten, slik at utslipp av CO2 reduseres.

Dette foredraget tar for seg teknologien og arkitekturen vi har valgt for å navigere oss frem til disse målene. Hvilke verktøy har vi valgt, og hvorfor? Hvordan forholder vi oss til et hav av data - usikre data? Hvilken infrastruktur vi har valgt for å holde alle applikasjonene flytende?

Foredraget vil innimellom være relativt teknisk, men store deler av det vil ta for seg generelle problemstillinger rundt Big Data, innsamling av data av varierende kvalitet fra et mangfold av kilder. Nyttig for både utviklere, arkitekter og IT-sjefer. 


Speakers
avatar for Kaare Nilsen

Kaare Nilsen

Principal Consultant, Arktekk
En lidenskapelig programmerer med mer enn 15 års erfaring fra prosjekter i forskjellige bransjer hos både private og offentlige kunder.  Kaare er ikke redd for å heve stemmen og snakker ofte om tema relatert til programmering og open source på meetups og konferanser.


Wednesday February 10, 2016 12:40 - 13:20
Aktuell teknologi Rom 1