Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.
Wednesday, February 10 • 11:05 - 11:15
Plugin-arkitekturer

Det kan være utfordrende å finne en god inndeling i moduler og applikasjoner når man skal utvikle løsninger for et større funksjonelt område. Ved å basere systemet på plugins kan man oppnå god granularisering samtidig som inndeling i en eller mange applikasjoner/micro-services kan utsettes til et senere tidspunkt.

Plugin-baserte systemer er vanlig i mye av den mest brukte programvaren for systemutvikling. Applikasjoner som Jenkins, Jira, IntelliJ og Emacs er alle glimrende eksempel på dette - hvor plugins brukes for å utvide eller tilpasse systemet til hver enkelt brukers eller gruppes behov. Plugin-tankegangen er også nyttig i de applikasjonene vi selv utvikler. Med plugins blir det enkelt å skru funksjonalitet av/på (feature-toggling), gjøre utrulling av deler/bugfix uten å ta ned systemet, og få en generelt god inndeling av applikasjonen.


Speakers
avatar for Eivind Barstad Waaler

Eivind Barstad Waaler

Kodemaker
Eivind har mange års erfaring som utvikler og arkitekt på diverse Java-baserte systemer. Han er pragmatisk og elsker å finne gode løsninger på kompliserte utfordringer. Eivind har jobbet med micro-service baserte arkitekturer hos flere forskjellige kunder de siste fire årene - og... Read More →


Wednesday February 10, 2016 11:05 - 11:15
Aktuell teknologi Rom 1